Kako da pronađete broj Vaše parcele i njenu lokaciju?

Kupili ste parcelu ili planirate kupovinu ali želite da proverite površinu, vlasnike na parceli i lokaciju parcele. Kako da pronađem parcelu na mapi?

Ovo je najlakši put da dođete do korisnih informacija o katastarskoj parceli. Ako tražite pojmove kao što je lokacija parcele i njena površina dovoljno je da otvorite web sajt Geosrbija. Zatim u prozorčić pretrage unesete broj Vaše katastarske parcele i odaberete parcelu koja se nalazi na Vašoj KO (Katastarskoj Opštini). Takođe možete direkto na mapi pronaći lokaciju ako Već znate gde se ta parcela otprilike nalazi. U levom donjem uglu pod karticom KATASTAR izaberite ponuđenu opciju Katastar. Levim klikom miša na parcelu dobićete informacije o parceli.

kako pronaci katastarsku parcelu i vlasnika povrsina parcele
screenshot of geosrbija.rs

Da biste dobili više informacija o parceli pređite na katastar. Ko su vlasnici katastarske parcele, kultura na parceli, da li je parcela građevinska ili poljoprivredno zemljište, nalaze se tamo. Sve to možete potpuno besplatno na web sajtu katastra nepokretnosti klikom na KATASTAR.

Unesite tražene podatke redom. Prvo unesite Opštinu na kojoj se ta katastarska parcela nalazi i izaberite Katastarsku Opštinu. Zatim unesite broj Vaše parcele.

screenshot of katastar.rgz.gov.rs

Ovde takođe možete pogledati i eventualne zabeležbe na parceli kao što su pravo plodouživanja i slično.

Naravno, sve ove informacije nisu zvanične i one su samo informativnog karaktera. Da biste dobili zvaničan dokument, morate se obratiti geodetskoj agenciji koja će za Vas zahtevati dokumentaciju iz Službe katastra nepokretnosti.

Bliže informacije možete dobiti popunjavanjem upita klikom na KONTAKT formu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *